Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety schabowe pod pierzynką

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 15.02.2009

Odsłon: 18703

tradycyjne kotlety schabowe w innym wydaniu

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety roznijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy,nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i smarujemy sosem sojowym.Tak przygotowane kotlety odstawiamy do lodowki na ok 30 min.W tym czasie kroimy pieczarki,najlepiej w paski a cebulke w piórka,wszystko razem podsmazamy dodajac odrobine soli i pieprzu do smaku.Kotlety podsmażamy na patelni a nastepnie przekładamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem,na wierzch kotletow układamy pieczarki z cebulka i posypujemy startym zółtym serem.Piekarnik nagrzewamy do 200 C i zapiekamy do momętu az ser sie nie roztopi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LIDECZKA 22 lutego 2009 Witam! Ponieważ z jakiś powodów nie mogę wysłac wiadomości więc tą drogą odpowiadam na komentarz do przepisu: banany w cieście kokosowym. To danie robię w każdą sobotę i niedzielę, właśnie na śniadanie, mojemu dziecku, bo je uwielbia. By może według dietetyków banan nie jest najlepszy o tej porze dnia ale wszystko zależy od smaku.
Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juzef007 17 lutego 2009 Lubię takie zestawiki więc skorzystam przy najbliższej okazji

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń