Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety szwajcarskie

Dania główne

Autor: sloneczko893

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 25.07.2009

Odsłon: 3473

Pycha:)

Składniki

  • schab bez kości, 500 g
  • ser żółty, 200g
  • jajko, 1
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
  • sól,pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wypłukać,pokroić na kotlety,rozbić i przyprawić

  2. Na kotletach położyć kawałki pokrojonego sera w trójkąty.Złożyć,tak aby powstała koperta,brzegi uformować.

  3. Obtoczyć w jajku i tartej bułce.

  4. Smażyć na głębokim oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń