Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety w płatkach

Przepis dnia 2008-09-22
Dania główne

Autor: Kasiek_22

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 47

Dodano: 18.07.2008

Odsłon: 22254

Kotlety są bardzo sycące i co ciekawe smażone wg przepisu podwajają swoje rozmiary, tak wiec zaspokoją głód nawet największych łakomczuchów.

Składniki

  • maka, 1,5 szkl
  • mleko, 1 szkl.
  • jajko, 1 szt
  • kotlety schabowe, 4 szt
  • olej, 1 szkl
  • sól, pieprz, papryka
  • płaki kukurydziane, 1opakowanie
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko, mąkę oraz mleko wsypać do miski i zmiksować. Ciasto które powstanie powinno mieć gładka konsystencje i być bardzo gęste. Płatki kukurydziane rozkruszyć Kotlety rozbić i przyprawić. Każdego zanurzyć w cieście a następnie panierować w płatkach. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Od czasu do czasu obrócić. Podawać z ziemniakami bądź piure. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

milka123 06 lutego 2009 Ja robie takie kotleciki,ale z piersi drobiowych.Czyli pierzaki.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milka123 06 lutego 2009 Ja robie kotlety w płatkach ale z piersi drobiowych.Nazywają się pierzaki.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń