Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety wieprzowe w polewie miodowej

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 08.11.2008

Odsłon: 1583

Kotlety schabowe z grilla w pysznej marynacie.

Składniki

  • chude kotlety schabowe, 4
  • łyżki płynnego miodu, 4
  • łyżka wytrawnego sherry, 1
  • łyżki soku pomarańczowego, 4
  • łyżki oliwy z oliwek, 2
  • kawałek imbiru ,starty, 2,5 cm
  • sól,pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawić kotlety wieprzowe solą i pieprzem do smaku.Odstawić na czas przygotowania polewy.Aby przygotować polewę,należy umieścić w małym rondlu miód,sherry,sok pomarańczowy,oliwę i imbir;podgrzewac delikatnie ,ciągle mieszając,aż składniki połącząsię dokładnie.Piec kotlety na naoliwionym ruszcie,nad gorącymi węglami przez ok.5 min. po każdej stronie.Posmarować kotlety zalewą i piec przez kolejne 2-4 min. po każdej stronie,często smarując zalewą.Przełożyć kotlety na ciepłe talerze ,podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń