Do góry

Przekąski Przepis na:

kotlety z białej kapusty.

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 27.06.2009

Odsłon: 27925

coś innego z kapusty,można spożywać na zimno i gorąco.

Składniki

  • kajzerki, 1/2
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • pieczarki, 4
  • jajko
  • Bułka tarta
  • główka białej kapusty, 1/2
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody. cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos. # kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Valv3e 17 maja 2014 Polecam super przepis - jednak zmieńcie kostę rosołową albo na rosół ugotowany bez tej chemii albo poprostu ugotujcie kapustę w osolonej wodzie. Ja wykorzystałem młodą kapustę oraz dodałem siekany świeży koperek i pietruszkę. Dodatego podałem z młodymi ziemniaczkami i mizerią ze śmietaną - POLECAM :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 15 grudnia 2011 te jarskie kotlety bardzo nam smakowały

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwa309 18 sierpnia 2009 wszystkie pani przepisy sa bardzo dobre i opisy wykonania proste

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kurczak_maly 19 lipca 2009 dziękuję za ten przepis - wlaśnie takich kotlecików szukałam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 30 czerwca 2009 Oto pomysł dla przeciwników mięsa! (Do których nie należę... Mięsko musi być! ;))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń