Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie,szybkie i łatwe. Danie mozemy przyrządzić z produktów, które są dostępne prawie w każdym ogólnospożywczym sklepie badź w markecie.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 147
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7563
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 147
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7563
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Składniki
Gotujemy fasolę na miękko.2.Dukamy fasolę tak jak ziemniaki, aby powstało a''''la piree.3.Do podukanej fasoli dodajemy przyprawy- według uznania, ale polecam przede wszystkim pieprz(szczypta), sół oczywiście, oregano, curry, czerwona papryka, czosnek granulowany i dodatkowo przyprawy ziołowe.4.Wszystko mieszamy i na chwilę odstawiamy aby fasola przeszła aromatem z przypraw.5.Międzyczasie wstawiamy drobno posiekana kiełbaskę i cebulkę na patalnię i samżymy (na wolnym ogniu), aż nabierze szklistego koloru.6. Kiełbaskę i cebulę dodajemy do masy z wcześniej przygotowanej fasoli z przyprawami.
1.Mając taką masę, tworzymy z wyżej wymienionych i połączonych ze sobą składników, kotlety; mogą być różnej wielkości, według uznania.Przygotowany kotlet namaczamy w jajku(wczesniej przygotowanym na talezyku lub miseczce), a następnie w panierce obtaczamy( czyli w bułce tartej)3. Kładziemy tak przygotowane kotlety na średnio rozgrzany olej na patelni i smażymy ok. 15-20 minut przekładając z jednej strony na drugą.
Ostatnim krokiem jest wyłożenie tych kotlecików na tależ. Niekoniecznie trzeba podawać do nich zemniaki. Najlepiej kotlety smakują w połączeniu ze świezo zrobioną surówką. Smacznego ! :-)