Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z indyczego mięsa mielonego

Dania główne

Autor: reszeczka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 67

Dodano: 10.01.2010

Odsłon: 3017

hm, wymyślone zupełnie przeze mnie, łatwe do zrobienia

Składniki

  • mielone mięso z indyka, 500 g
  • cebula, 1 mała
  • kasza manna, 2 łyżki
  • Bułka tarta, 2 łyżki + do obtaczania
  • mleko lub woda, 50 ml
  • jajo, 1 duże
  • Papryka słodka, 1 łyzeczka
  • czosnek suszony, 3/4 łyżeczki
  • papryka ostra, 1/2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka"złocista"KAMIS, 1 wiekrza łyzeczka
  • przyprawa w płynie Winiary, vegeta, sól, do smaku w/g uznania
  • zioła włoskie, 1 wiekrza łyzeczka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa moze byc troche trudna do uformowania kotletów. Ja nabierałam łyżka i kulę kładłam odrazu na talerz z tarta bułka, obtaczamy i formujemy dosc płaskie kotlety. Smażymy z obu stron i przekładamy do garnuszka pod pokrywke aby sobie "doszły"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń