Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i przede wszystkim smaczne
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Składniki
5 jaj ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Połowę bułki tartej namoczyć w mleku, dodać do masy jajecznej wraz z posiekaną pietruszką i surowym jajem, doprawić zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami, dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć je w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto