Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek

Dania główne

Autor: marianka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 83

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 2586

najlepiej smakują z ziemniaczkami i duszoną marchewką :)

Składniki

  • 6 jajek
  • 2 cebule
  • 1 jajko dodatkowo
  • 1 łyżka grysiku
  • 2 bułki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zemleć albo bardzo drobno posiekać. Namoczyć bułki, odcisnąć i także zemleć. Dodać cebulę zarumienioną na oleju i dodać jedno surowe jajko oraz łyżkę grysiku (można jeszcze dodać pietruszkę czy szczypiorek). Soli i pieprzu do smaku. Wszystko wyrobić na jednolitą masę i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tela51 14 maja 2008 Zrobiłam ,rewelacja.Bardzo dziękuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń