Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety z kalafiora

Dania główne

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 160

Dodano: 19.06.2009

Odsłon: 19589

smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować kalafior, przestudzić, zmielić

  2. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, koperek, 1 jajko, bułkę tarta tak aby masa nadawała sie do ulepienia kotlecików, sól, pieprz

  3. Gotowe kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na zloty kolor. Ja podaję je z sosem czosnkowym przygotowanym z jogurtu greckiego.

  4. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwoneczka37 13 października 2011 A ser żółty do czego się dodaje...do kotletów,bo nie podałaś go w sposobie przyrządzenia ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 14 lipca 2010 to są kotlety na czasie , pędzę na ryneczek po kalafiora i do dzieła

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulaa 13 lipca 2010 Bożena: dodaj koniecznie, bo brzmi smakowicie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 05 czerwca 2010 pychotka,dobry jest w każdej postaci ( ja robię kalafiora w cieście piwnym-może kiedyś dodam przepis)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulaa 12 stycznia 2010 hmmm... nie wiem co w tym przepisie jest chaotycznego. Może kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maria-ela-cz 26 czerwca 2009 mniam, uwielbiam kalafior pod kazda postacia, a ten przepis napewno wyproboje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulaa 24 czerwca 2009 zapomniałam o serze:) ale dokladnie: dodaje kosteczki do srodka kotletow, wzbogacaja smak i powodują większą ściśliwość kotlecików.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 24 czerwca 2009 W taki sam sposób robi się kotlety z kapusty. Kalafior i kapusta mają podobny smak, ale wydaje mi się, że kapusta zawiera mniej wody, co ułatwia lepienie kotlecików. Kapusta "lubi" cebulę - ja korzystam z gotowej smażonej jaką kupuje się w sklepie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 24 czerwca 2009 ser żółty kroję w drobną kosteczke i dodaję do kotletów, aby po usmażeniu nie rozpadały się

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń