Do góry

Dania główne Przepis na:

KOTLETY Z KARKÓWKI W SOSIE PIECZENIOWYM

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 4507

DOBRY POMYSŁ NP. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.

  2. Kotlety nacieramy mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz czosnku i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety na rumiano.

  4. Dolewamy wywar i dusimy pod przykryciem około 20 minut.

  5. Mięso zdejmujemy z patelni. wywar przecedzamy.

  6. Z masła i mąki robimy zasmażkę, dolewamy wywar i cały czas mieszając zagotowujemy.

  7. Sos zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku.

  8. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń