Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6372
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6372
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Składniki
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.