Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, zdrowa odmiana kotletów - z kaszy jaglanej z dodatkiem pomidorów. smakują zarówno na ciepło i na zimno, z sosem lub bez
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 153
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1315
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1086
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 153
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1315
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1086
Składniki
Kaszę jaglaną przeplukać na sitku i ugotować w 1 szkl. osolonego wrzątku ok. 15-20 min. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć, pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora, smażyć 1 min. Do ugotowanej kaszy dodać jajko, cebulę, czosnek i pomidora, przyprawić pieprzem i przyprawami. Uformować kotlety i smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem i ulubionymi warzywami lub surówką. Smacznego :-)