Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy jęczmiennej

Dania główne

Autor: vdj83

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 26

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 21727

Smaczne kotleciki w sam raz na niedzielny lekki obiad :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypać do garnka, zalać 3 szklankami zimnej wody. Od momentu gdy zawrze, gotować około 40 minut pod przykryciem.

  2. Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć. Usmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę.

  3. Wątróbkę, cebulę i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.

  4. Z masy formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 05 listopada 2013 ja bym dodala pieczarki utarte na tarelku i lekko przesmazone tez by byly pyszne z cebulka jaki aromat mniam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń