Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z ryżu

Dania główne

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 537

Dodano: 16.07.2008

Odsłon: 4380

Tanie, łatwe i w miare szybkie kotleciki

Składniki

  • ryż, 2 woreczki
  • jajka, 2
  • Bułka tarta, 4 lyżki plus to w czym panierujemy
  • cebula, 2 duże
  • sól, pieprz, inne przyprawy wedle upodobań
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy. Cebule mieszamy razem z ugotowanym ryżem, dodajemy 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, doprawiamy, mieszamy. Formujemy kotleciki. Następnie panierujemy jeszcze w bułce tartej i smażymy. Można także dodać do ryżu np.koperku, natki pietruszki,szczypiorku, groszku, kukurydzy, papyki - tylo broń Boże wyszystko na raz! to tylko propozycje. Ja zazwyczaj robię z tym co mam pod ręką. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń