Do góry

Przekąski Przepis na:

kotlety z ryżu i jajek

Przekąski

Autor: lalka30

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 31

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 3078

łatwe szybkie i smaczne

Składniki

  • ryż, 1 szklanka
  • jajka, 4 sztuki
  • posiekana zielenina (pietruszka ,koperek), wg smaku
  • gałka muszkatołowa, sól ,pieprz, wg smaku
  • Bułka tarta, 1łyzka
  • utarty żółty ser, ok. 70 gram
  • tłuszcz do smażenia, wg uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 jajka ugotować na twardo i posiekać , ostudzić

  2. ryż ugotować ( ok. 15 min.) odcedzić , ostudzić

  3. połączyć wszystkie składniki ,dodać 1 surowe jajko doprawić do smaku , uformować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano !

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lalka30 09 listopada 2009 witam ! bardzo się ciesze że smakowały :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ma76la 06 listopada 2009 Pyszne !!! polecam na obiad na ciepło z surówką:))) pozdrawiam !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ma76la 06 listopada 2009 Bardzo dobre polecam na ciepło z surówką :))) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń