Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z wątróbki z pieczarkami

Dania główne

Autor: wikol

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 17

Dodano: 27.10.2008

Odsłon: 1090

pyszne danie na swiateczny obiad

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do wątróbki i mieszamy.

  2. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.

  3. Do wątróbki z cebulką dodajemy starte pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.

  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane - na średnik ogniu i niezbyt długo, by się nie przypaliły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń