Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z zupy kalafiorowej

Dania główne

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 664

Dodano: 14.09.2008

Odsłon: 1890

Alternatywa na piątkowy obiad;) Tanie, pożywne i smaczne. Można też wykorzystać resztki niedojedzonej zupy;)

Składniki

  • mrożona zupa kalafiorowa, 1 opakowanie
  • jajko, 1
  • ew. mąka
  • sól, pieprz, bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy warzywa do miękkości. Mielimy na w miarę gładką masę (chyba, że ktoś woli zostawić kawałeczki). Mieszamy z jajkiem i jeśli masa jest zbyt "luźna" dodajemy mąkę lub bułkę tartą (albo i grysik ;) ). Doprawiamy. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z ostrym sosem pomidorowym lub barszczykiem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ashira 27 września 2008 no taka forma też dobra ;) ja wolę dodać trochę mąki i czasem więcej jajek aby sprawić danie bardziej sycącym ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 26 września 2008 Wczoraj zrobiłam, ale bez bułki tartej - wyszły raczej placuszki niż kotleciki ;)
Ale i tak PYCHA :)))
Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń