Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Ziemniaki zemleć razem z podsmażoną na oleju posiekaną cebulą. Dodać jajka , sól , pieprz i mąkę , wymieszać , zagnieść. Uformować wałek z ciasta , podzielić na 10-12 kawałków/ Uformować z nich owalne kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na rumiano. Pieczarki oczyścić , opłukać , osuszyć , pokroić na plastry . Podsmażyć na maśle , wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety podawać z sosem , posypaną natką.