Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 09.01.2010

Odsłon: 19197

Niby zwykłe kotlety ziemniaczane ale nie była bym soba gdybym nie przerobiła czegoś.Wyszło pysznie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac,przecisnąc przez praske i ostudzic.Pieczarki pokroic na plasterki i podsmażyc.Ziemniaki wymieszac z mąka,jajkiem,pieczarkami i solą.Formowac kotlecki.obtaczac w panierce i smażyc na oleju z obu stron na zloto

  2. Polecam obtoczyc w panierce do kurczaka ''''kamis'''' ponieważ jest ona z kurkumą,imbirem i innymi egzotycznymi przyprawami i nadaje to niesamowity smak tym kotletom

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 21 stycznia 2014 Ach, super pomysł kiedy ma się ochotę na coś innego. Mniam :) Zabieram 10/10

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 29 stycznia 2010 Jasne że tak.Szkada ziemniaków wyrzucac jak można je wykorzystac.Sama czasem tak robie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 29 stycznia 2010 Mam pytanie: czy np. "niezjedzone ziemniaki z wczorajszego obiadu " się nadaja , czy koniecznie musza być swieżo gotowane. Bardzo fajny pomysł ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 11 stycznia 2010 Świetny pomysł, nigdy nie dawałam dodatków - czas to zmienic. Zrobię jutro na obiad do mięska i sosu :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 stycznia 2010 Ja jeszcze robie sos pieczarkowy i podaje z surówką. Kotlety są bardzo dobre. Polecam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń