Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i pożywne :) Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Najpierw przygotujemy sos.Pieczarki umyć, obrać i pokroić w paski , podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i dusić przez chwilę pod przykryciem. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, zaprawić nią pieczarki i doprawić solą i pieprzem.
Zmielone w maszynce do mięsa ziemniaki, mąkę ,starty na grubych oczkach ser, porwaną bazylię, posiekaną nać pietruszki i szczypioru,oraz jajko dokładnie wymieszać na jednolitą masę, doprawiając papryką, solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i oprószyć mąką
Na patelnię wlać olei i smażyć kotlety z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Trzeba uważać, aby ogień nie był za duży, bo kotlety mogą się za mocno przyrumienić, a w środku będą surowe.
Gotowe kotleciki polać sosem pieczarkowym i podać np. z surówką z pomidorów i cebuli. SMACZNEGO!