Do góry

Sałatki Przepis na:

kozina z Paryża

Sałatki

Autor: lovechild

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 213

Dodano: 06.03.2008

Odsłon: 1802

ten przepis przywiozłam z Paryża: w końcu udało się mnie przekonać do intensywnie pachnącego koziego sera ;) jest to szybkie danie na jesienną pluchę i nie tylko,kyóre nie wymaga zdolności kulinarnych,posiada jednak mnóstwo niuansów smakowych generalnie można je polecić każdemu-myślę głównie o maniakach szczupłej sylwetki ;) bon apetit!

Składniki

  • sałata lodowa(łówka,jeżeli nie jest duża),pomidory(dwa duże),ogórek(pół)cebula(jeżeli ktoś lubi;)),p&oacut
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sałatę rwiemy na strzępy,układamy na dużych płaskich talerzach,pomidory,ogórki(ze skórką) i cebulę(najlepiej czerwoną) kroimy w plasterki,rozkładamy na sałacie,doprawiamy solą i pieprzem, przygotowujemy sos,mieszając oliwę z balsamico(w proporcjach 2:3),polewamy warzywa; następnie bagietkę przekrawamy wzdłuż ,dzielimy na mniejsze odcinki: na każdym kawałku kładziemy plaster sera,zapiekamy w piekarniku i od razu kładziemy na sałatce-et voila! gorące grzanki aromatyzują to,co pod nimi,a łagodny ser(nazywam go kożliną) w połączeniu z intensywnym balsamico i czerwonym winem zyskuje nowe -bardziej drapiezna oblicze ;) p.s. tą potrawą raczyli mnie nieustannie wszyscy moi paryscy znajomi podczas jesiennej pluchy-prosto,szybko,a rozgrzewa błyskawicznie

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kozina

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń