Do góry

Przekąski Przepis na:

Kraby w buraczkach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 850

Ciekawy sposób podania owoców morza jako przystawki. Spróbuj tego niesamowitego smaku!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować, wlać ocet i odstawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu buraczki odcedzić i obrać. Przekroić na pół, wydrążyć, środki pokroić w kostkę.

  2. Paluszki krabowe pokroić w plasterki, ananasa i selera w kostkę.

  3. Pokrojone buraczki, selera, ananasa, paluszki i osączoną kukurydzę połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem.

  4. Gotową sałatkę nakładać do wydrążonych buraczków, dekorować plastrami cytryny i gałązkami kopru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń