Do góry

Desery Przepis na:

Krakersowy przekładaniec (bez pieczenia)

Desery

Autor: luisa69

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 12.06.2009

Odsłon: 3306

Szybko, bez pieczenia, sukces gwarantowany. Nikt się nie oprze.

Składniki

  • krakersy, 3op.
  • mleko skondensowane gotowe "Krówka", 1op.
  • krem do karpatki "5 minut", 1-2op.
  • mleko zimne, w zależności od ilości kremu, 0,5 - 1l
  • Śmietana kremówka, 0.5l
  • na wszelki wypadek śmietan fix do śmietany, 1op
  • zamiast mleka "Krówka" może być słodzone ale to już trzeba wcześniej gotować dwie godziny
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. krem do karpatki ubić według przepisu na opakowaniu, w odzielnym naczyniu ubić śmietanę dodając dla pewności śmietan fix

  2. układać warstwami, krakersy -"Krówka", krakersy - karpatka, krakersy- bita śmietana, wierzch dekorujemy wedle uznania; orzechy, wiórki kokosowe, kakao granulowane, tarta czekolada

  3. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

margo21 11 lipca 2010 Też robię takie ciasto bez pieczenia , a do krówki daję ćwiartkę kostki masła i miksuję wtedy lepiej się smaruje.pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 25 czerwca 2010 no, no; niesamowite... krakersy + kreme do karpatki + śmietana...
i do tego: "nikt się nie oprze" - czyżby twe audytorium powiększyło się ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń