Do góry

Przekąski Przepis na:

KRASNOLUDKI

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15449

Dodano: 28.02.2009

Odsłon: 3907

To jedno z serii dań dla małych niejadków i na dziecięce przyjęcia. (Sprawdź myszki, muchomorki, żaglówki.)

Składniki

  • parówki
  • połówki jaj ugotowanych na twardo (lub twaróg), 8
  • pieczywo w kromkach, 8
  • masło
  • rzeżucha
  • pomidor, marchew, papryka, ziarenka pieprzu
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojone parówki ustawic na podstawkach z pieczywa posmarowanego masłem, posypanego rzeżuchą. Główkę krasnoludkowi zrobic z twarogu lub połówki jaja, nos i usta z pomidora, marchwi lub papryki; oczka z ziaren pieprzu lub marynowanych grzybków, czapeczkę z papryki. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń