Do góry

Dania główne Przepis na:

KRĄŻKI

Przepis dnia 2009-05-07
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15449

Dodano: 04.05.2009

Odsłon: 5693

Bardzo proste, świetne na upalne dni.

Składniki

  • młode ziemniaki, 1 kg
  • cebula, 1
  • sól, pieprz ziołowy
  • olej
  • Zioła
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki ugotowac na półtwardo. Pokroic w krążki i przesmażyc na oleju z poszatkowaną cebulką i przyprawami. Przełożyc na talerz. Swietnie smakują same z kefirem lu jogurtem do popicia lub jako dodatek do mięs, jaj sadzonych czy ryby; podawane z sałatą ze śmietaną lub mizerią. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 27 listopada 2009 Jeszcze niedawno to danie nazywało sie jajka po wiedeńsku!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 05 czerwca 2009 Droga Lideczko,mam pewne zastrzeżenie do tego dania.Otóż jajo po wiedeńsku wykonuję się następująco :
-do wygrzanej szklanki wbija się dwa gorące jaja ugotowane na miękko (3 minuty),jaja należy ostrożnie wybrac ze skorupki,aby nie uszkodzić żółtek,na wierzch kładzie się kawałek masła.

TO JEST PRAWDZIWE JAJKO PO WIEDEŃSKU
Niestety Twoje to tylko jajo sadzone.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń