Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 505
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1357
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 505
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1357
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Ciasto możemy upiec nawet 2 tygodnie wcześniej. Z podanych składników zagnieśc ciasto podzielic na ok. 15 części. Każdą częśc rozwałkowac cienko i upiec krążki (na złoto), w prodiżu lub w tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia (w temp. 180 stopni). Wystudzic. Z tej porcji wychodzą dwa wysokie torciki lub trzy niskie (w/g uznania).
MASA: Śmietanę wymieszac z kako. Każdy krążek ciasta smarowac śmietaną, posypac cukrem pudrem i przykryc następnym krążkiem (przycisnąc), by utworzył się torcik. Podawac następnego dnia. Smacznego.