Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
do miski wzucamy 5 zoltek dodajemy 300g cukru pudru mixujemy mixerem jak juz bedzie jednolita konsystencja dodajemy 5bialem + 3 jajka +szczypta soli +cukier waniliowy mixujemy dalej mixerem gdy masa jest jednolita odstawiamy na bok.Nastepnie smietane wlewamy do garnka i gotujemy na srednim ogniu gdy smietana sie zagotuje dodajemy do wczesniej przyrzadzonej masy i mixujemy wszystko razem mixerem gdy juz jest dobrze wymixowane mase porcjujemy w miseczki
Nastepnie bierzemy naczynie zaroodporne wkladamy do niego nasze miseczki i zalewamy miseczki do polowy zalewamy woda naczynie zaroodporne stawiamy na ogniu gdy woda zacznie sie gotowac sciagamy wkladamy naczynie do piekarnika i pieczemy w 160 stopniach przeze 35min nastepnie wyciagamy jak juz ostygnie wkladamy do lodowki gdby bedzie juz zimne mozemy serwowac smaczego:)