Do góry

Zupy Przepis na:

Krem czosnkowy

Przepis dnia 2013-02-27
Zupy

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1001

Dodano: 24.02.2013

Odsłon: 26385

Bardzo syta zupa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć kilka minut, mieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć 2 minuty, mieszać.

  2. Ziemniaki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

  3. Usunąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić starty na tarce z dużymi oczkami ser, gotować aż się rozpuści. Krem podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 27 lutego 2013 ale musze dodac, ze twoj wasik takze jest intrygujacy, ojej,

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 27 lutego 2013 Prima!! musze to wykonac koniecznie. dodaje 5.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 lutego 2013 Musi być pyszna i aromatyczna - zabieram do wypróbowania :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 lutego 2013 Lubię wszystkie zupy kremy, a ta Twoja nie dość, że pyszna, to jeszcze na czasie /antygrypowa/, do ulubionych i do
szybkiego wykonania. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń