Do góry

Desery Przepis na:

Krem karmelowy z truskawkami

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 18.02.2009

Odsłon: 8685

Pyszniutki deser karmelowy!!

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 20 dag cukru zrobić jasny karmel, wylać do żaroodpornych naczynek tak, aby pokrył dno. Zagotować mleko z polowa cukru. Pozostały cukier wymieszać z jajkami i dodawać do nich cały czas mieszając gorące mleko, przecedzić i wlewać do naczynek z karmelem. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 150°C przez ok. 20 min. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować, pokroić na plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Na truskawki wyłożyć zimny sos karmelowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń