Do góry

Desery Przepis na:

Krem Karpatka

Desery

Autor: bozena58

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1954

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 7121

nadaje się do ciasta Karpatka ale też do wielu innych ciast

Składniki

  • mleko, 1/2 l
  • Mąka pszenna, 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • cukier waniliowy, 2X 16 g
  • masło, 1 kostka
  • cukier, 3/4 szklanki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z mleka,mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń (w 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy obie mąki-ucieramy aby nie było grudek,resztę mleka wraz cukrem i c.waniliowym doprowadzamy do wrzenia i wlewamy rozprowadzona mąkę w mleku i ciagle mieszając gotujemy przez 3-4 minut budyń)

  2. masło rozcieramy (mikserem ) i powoli dodajemy ugotowany i ostudzony budyń i dalej ucieramy na gładką masę

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eloonia 13 listopada 2010 A to nie przepis na budyń mimi69? A właściwie na krem do karpatki a nie całą karpatkę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniq 25 grudnia 2009 mam zamiar robić krem z twojego przepisu, ostatnio robiłam z Delecty i nie wyszło, krem był rzadki, mam nadzieję że ten się uda :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń