Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety , jest delikatny, o kremowej konsystencji, rozpływa się w ustach, a przy tym nie wymaga dużo pracy. Polecam. :)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Żelatynę namoczyć w 100ml przegotowanej, ale zimnej wody, odstawić do napęcznienia. W misce wymieszać żółtka z cukrem , postawić na garnku z gotującą się wodą /tzw.kąpiel wodna/ i miksować, aż rozpuści się cukier, a masa podwoi swoją objętość.
Do żółtek wlać kawę, wymieszać do połączenia z masą żółtkową . Następnie dodać żelatynę i energicznie miksować, aby nie powstały grudki. Wszystko to wykonujemy cały czas podczas kąpieli wodnej. Masę zdjąć z ognia i wystudzić.
Kiedy masa kawowa będzie schłodzona, ubić śmietankę i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.
Krem przełożyć do małych szklaneczek lub pucharków i dowolnie udekorować. Wstawić do lodówki na ok 3 godziny.
Krem kawowy podawać schłodzony. SMACZNEGO!