Do góry

Desery Przepis na:

Krem Mleczny

Desery

Autor: sylwiakacperska

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 23.09.2008

Odsłon: 2209

SKŁADNIKI : - pół puszki zagęszczonego mleka - 30 dag twarożku homogenizowanego - pół opakowania cukru waniliowego - 1 łyżka żelatyny - cukier kandyzowany i migdały w płatkach do posypania

Składniki

  • pół szklanki zagęszczonego mleka 30dag twarożku homogenizowanego,pół opakowania cukru waniliowego 1 łyżka żelatyn
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko dobrze schłodzić, ubić na puszystą pianę, twarożek zmiksować z cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, podgrzewać aż do rozpuszczenia, ostudzić, dodawać stopniowo do twarożku, wymieszać, delikatnie połączyć z mleczną pianką, masę wyłożyć do małych pucharków lub miseczek, zastudzić, posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń