Do góry

Zupy Przepis na:

Krem pieczarkowy

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 7414

Smaczna i sycąca pieczarkowa zupa krem z pulpecikami. Doskonała na obiad dla całej rodziny. Gdy nie masz czasu na kompletny obiad z 2 dań, ta zupa nasyci Cie i zadowoli:)

Składniki

  • duże pieczarki, 1/2 kg
  • Kostki rosołowe, 4 sztuki
  • pory białe, 5 sztuk
  • mięso mielone, 1/2 kg
  • jajki, 1 szt
  • mała cebulka, 1 szt
  • serki topione śmietankowe, 4-5 szt
  • sól
  • pieprz
  • troche masła
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowuję dwa litry wody i wrzucam 4 kostki rosołowe drobiowe.

  2. Pory oczyszczam, opłukuję, kroję w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone pory i duszę pory, aż się zeszklą.

  3. Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki i wraz z porami dodaję do zupy. Dla lepszego smaku pieczarki można chwilę poddusić na maśle, dodając sól i pieprz.

  4. Mięso mielone wykładam do miski. Dodaję posiekaną cebulę i jajko. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Formuję malutkie pulpeciki, wkładam do zupy. Gotuję około 20 minut.

  5. Dodaję serki, gotuję 3 minuty, przyprawiam. Zupę można posypać koperkiem lub posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kantarella 03 listopada 2011 Gotuje zupe drugi raz , jest pyszna!!! Nie mam serkow i doprawilam smietan tez pyszna! Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justi_117 09 maja 2011 Zrobiłam zupę kilka dni temu i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Uważam, że można by dodać również do niej ziemniaki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń