Do góry

Desery Przepis na:

Krem z gruszką

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 2123

Aby sprawić by Twoi goście poczuli się wyjątkowo - podaj ten wykwintnie wyglądający i tak samo smakujący deser.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem masła. Przestudzić. Zmiksować z żółtkami.

  2. Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, powoli wlewać gorącą wodę. Przestudzić. Dno 10 pucharków wyścielić biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką.

  3. Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać cukrem i skarmelizować go, podpalając zapałką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń