Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1806
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1806
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Kabaczka, i 2 ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą i dodajemy 2 kostki rosołowe. Stawiamy na kuchenke. Dodajemy starte na grubych oczkach 2 marchewki. Gotujemy do miekkości
Gdy wszystko będzie miekkie miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy. odlewamy troche zupy i łączymy z gorącym kubiem. Całość wlewamy do garnka. Reszte ziemniaków kroimy w kostkę i wrzucamy aby sie ugotowały w zupie. Dodajemy mleko i masło, sprawdzamy smak. Doprawiamy vegetta i pietruszką. Najlepiej gdy ziemniaki bedą nie do konca mieciutkie zestawiamy z kuchenki, przykrywamy pokrywką i czekamy z pół godziny. Smacznego