Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z porów

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 4807

Zupa krem.

Składniki

  • 4 duże pory sałatkowe
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 i 1/2 kostki rosołowej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • pół bułki wrocławskiej
  • parmezan
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory. Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotować grzanki. Bułkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić nieco na suchej patelni. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem oraz grzanki podawać osobno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń