Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa łososiowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 20.04.2009

Odsłon: 4197

Wyśmienita zupa łososiowa o łagodnym smaku, kremowej konsystencji, idealna na każdą okazję. Warto zaserwować swoim bliskim prawdziwą ucztę.

Składniki

  • filet z łososia, 0,5 kg
  • wywar warzywny, 1,5 l
  • pokorojona w paski bazylia, 2 łyżki
  • śmietanka 30%, szklanka
  • białe wino, 1/2 kieliszka
  • mąka, 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • masło, 3 łyżki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia po oczyszczeniu i osuszeniu pokroić na plasterki. Na rozgrzanym maśle przesmażyć szybko kostkę łososiową, zalać białym winem i po zagotowaniu wlać wywar.

  2. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i połączyć z zupą. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, gotować 5-6 minut, pod koniec dodać bazylię, podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dusioor45 13 lipca 2009 Zupa jest bardzo dodra....lecz czasem możne natrafić na ość^^

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń