Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne smaki w naszym wydaniu <3
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą do jej poziomu, dodajemy łyżeczkę cukru. Gotujemy do miękkości, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko, dodajemy marchewki i gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.