Do góry

Przekąski Przepis na:

Kremowa zupa z ziemniaków i kukurydzy

Przepis dnia 2009-06-18
Przekąski

Autor: zielonacytryna

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 666

Dodano: 16.06.2009

Odsłon: 14393

Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.

  2. Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.

  3. Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.

  4. Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.

  5. Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 28 stycznia 2010 hmmm ciekawia...chyba zrobię, zamiast tych grzneczek bułeczek posypię wiórkami żółtego serka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń