Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka na krakersach

Desery

Autor: Magda_lena

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 50

Dodano: 24.11.2012

Odsłon: 14511

Smaczna i łatwa w przyrządzeniu- bez pieczenia. Warto spróbować. Smacznego :)

Składniki

  • krakersy, 1,5 op dużego
  • mleko, 5 szkl
  • Mąka pszenna, 1 szkl
  • masło, 1 kostka
  • cukier kryształ, 1 szkl
  • budyń waniliowy, 1 op
  • żółtka, 4 szt
  • cukier waniliowy, 1 op
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krem: 4 szkl mleka, cukier i cukier waniliowy i masło - zagotować. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się masy - zagotować ( można chwilkę dłużej pogotować ciągle mieszając, żeby krem był bardziej gęsty) Gorący krem wlać na blachę wcześniej wyłożoną jedną warstwą krakersów a następnie ułożyć krakersy na wierzchu masy. Po ostygnięciu Kremówkę włożyć do lodówki. Wierzch posypać cukrem pudrem.

  2. Opcjonalnie: dla uzyskania aromatu, można do masy dać kilka kropel np zapachu waniliowego itp. :) Cukru można dać mniej wg uznania :) Budyń może być śmietankowy, wtedy masa będzie bardziej biała.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 grudnia 2012 Potwierdzam, że takie kremóweczki są przepyszne- kiedyś takie robiłam.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 24 listopada 2012 Rany wygląda bardzo apetycznie :-)) Do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 24 listopada 2012 ewahp.... masło zagotować razem z mlekiem i cukrami. .... już poprawiam - dzięki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 24 listopada 2012 ewahp... mało zagotować razem z mlekiem i cukrami. ..... już poprawiam - dzieki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewahp 24 listopada 2012 Przepis bardzo fajny. Mam tylko pytanie: co z tym masłem? W opisie wykonania go nie uwzględniłaś.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń