Do góry

Desery Przepis na:

KREMÓWKA PIÓRKOWANA

Desery

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2876

Dodano: 29.06.2009

Odsłon: 26288

pyszny deser

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka i całe jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę i cukier waniliowy i pół litry mleka zagotować a drugie pół wlać do masy i dokładnie wymieszać , powoli wlewać do gotującego się mleka , ciągle mieszając , aby się nie przypaliło. Przekładać ciasto letnim kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vogue__ 13 listopada 2010 Dziewczyny a czy to nie jest po prostu napoleonka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 08 kwietnia 2010 jeśli ktoś lubi tłuste kremy to nie problem zmiksować budyń z masłem, ale sam budyń jest pyszny proszę zrobić polecam....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

waco 02 kwietnia 2010 Kochana Wioletto to ciateczko ni jak ma się do kremówki i nie należy go tak nazywać. To jest po prostu ciasto francuskie przekładane masą budyniową jak np ekler. Natomiast prawdziwa kremówka ja nazwa wskazuje ma w swej strukturze nadzienia śmietanę kremową 30% i masło ja pisze amelia . Tylko odwrotnie nie masło do masy budyniowej tylko mase i to zimną do zmiksowanego masła. SMACZNEGO

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 02 kwietnia 2010 pytanie do ameli, ile tego masla ,bo ja tez slyszalam o tym masle.
uwielbiam kremowki, najlepsze byly w stalowej woli , pszepis dodaje do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olaa 02 kwietnia 2010 Najlepsze kremówki w rodzinnym mieście Jana Pawła II tuz za kościołęm ; D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amela 02 kwietnia 2010 Przepraszam ale ten krem to zwykły budyń!Aby uzyskać krem podobny do napoleonkowego, należy w ten budyń wmiksowac masło.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 30 czerwca 2009 A u mnie jest świeże, surowe, ale nie mrożone! ;) (I zapewne w każdym innym Lidlu też... W chłodziarce.)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 30 czerwca 2009 Mrożone też może być tylko trzeba upiec, bo domowe francuskie nigdy takie dobre nie wyjdzie ....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 29 czerwca 2009 ciasto francuskie ma dwie nazwy : francuskie lub piórkowane , a u mnie w sklepach można kupować już gotowe upieczone ciasto.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń