Do góry

Przekąski Przepis na:

KREWETKI AIOLI

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 3836

Coś dla smakoszy owoców morza.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowac bulion. Podgotowac w nim krewetki przez ok. 3-4 minuty. Wyjąc, ostudzic.

  2. Zmiksowac czosnek z octem i tartą bułką (ok. 30 sekund). Miksując dodawac sól, żółtko, oliwę, do uzyskania gęstego sosu. Wyłożyc krewetki na półmisek, podawac z sosem w środku. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 19 lutego 2014 To nie są krewetki tylko takie coś co formują z rybich odpadów i barwią barwnikiem i sprzedają to na placach we wiaderkach jako "krewetki". To jest obrzydliwe i nie ma nic wspólnego z krewetkami.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia90 03 listopada 2013 Ludzie co to jest!!!! To nie są krewetki tylko jakieś gówno z supermarketu. Sprzedają to pod nazwą KREWETKI a to jest robione z jakiś ryb i smakuje jak..... Wiem bo widziałam, kupiłam i jadłam. Świństwo!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malga8 09 marca 2011 a najlepiej krewetki posmazyc na oliwie z oliwek....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beeata 09 października 2009 zgadzam się, krewetki smaży się na maśle z czosnkiem i sosem sojowym, i są wyśmienite. W ogóle to to co jest na talerzu nie przypomina mi krewetki, ale może to jakoś foty :P

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 17 sierpnia 2009 Ksztalt rzeczywiscie jakis niekrewetkowy, ale czy to krewetki czy nie, az zal je gotowac w bulionie!!!! raz dwa na masle na patelni i beda pycha. Rowniez nie rozumiem bulki tartej w aioli? Przeciez to nic innego jak majonez czosnkowy a do majonezu nie dodaje sie bulki tartej.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 28 kwietnia 2009 Nie obrażaj smakoszy owoców morza,do których osobiście należę.To coś na talerzu nazywasz krewetką ?! To jakieś kluchy zrobione z resztek ryb maźnięte pomarańczowym barwnikiem. Kiedyś widziałam to paskudztwo w jednym z marketów. Ohyda !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń