Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki na prosty sposob

Przekąski

Autor: evajuchniewicz

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 52

Dodano: 07.12.2009

Odsłon: 7651

Wykwintne i szybkie danie na kazda okazje.Wspaniale sie komponuje z lampka bialego,wytrawnego wina.

Składniki

  • krewetki (moga byc mrozone), 20-30 dag
  • czosnek, 2-3 zabki
  • biale,wytrawne wino, 1/4 szkl
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek, 2 lyzki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy oliwe na patelni ,dodajemy rozgniecione zabki czosnku, kiedy czosnek sie zarozowi dodajemy krewetki wszystko razem podsmazamy, podlewamy winem i mieszamy od czau do czasu az wino wyparuje. Potrawe posypujemy natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hubcio 07 grudnia 2009 Wysmienite.uwielbiam owoce morza ale najlepsze sa swieze,.troche mi nie pasuje ta surowka troche sie gryzie z krewetkami-( ale to moja opinia;-) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń