Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w cieście

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 30.04.2009

Odsłon: 7554

Nie przygotowywaliście owoców morza bo uważaliście, że to coś trudnego? Nic bardziej mylnego! Rozsmakujcie się w zdrowych i smacznych krewetkach. Ich przygotowanie jest proste i szybkie a przyjemności z ich jedzenia nie ma końca!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmroźcie i osączcie krewetki. Przygotujcie ciasto: mąkę zmiksujcie z mlekiem i piwem, dodajcie jajko, sól i pieprz. Przygotowane ciasto przykryjcie i odstawcie na 15 minut. Oczywiście, możecie je doprawić według uznania: np. chilli lub czosnkiem w proszku lub dodać posiekanej zieleniny czy startego ostrego sera.

  2. W rondelku rozgrzejcie olej. Trzymając krewetki za ogon, zanurzajcie je w cieście i smażcie 5-7 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń