Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w czosnkowej marynacie

Przekąski

Autor: shadok72

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 25.04.2009

Odsłon: 1502

Idealne nie tylko na przyjecie ale jako przekaska dla milosnikow krewetek.Podawac z chlebkiem czosnkowym.Palce lizac!

Składniki

  • Ok.20 surowych ( szary kolor ) krewetek Tiger
  • Ok.5 zabkow czosnku
  • swieza bazylia
  • Ok.4 srednich pomidorow,spazonych i obranych ze skorki.
  • Dobrej jakosci oliwa z oliwek ok.4 lyzek stolowych
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki umyc,obrac jesli pokryte sa skorupka.Lekko ponacinac wzdluz zeby marynata przeszla wewnatrz

  2. pokroic pomidorki na male czastki usuwajac pestki.

  3. Czosnek przecisnac przez praske.

  4. Krewtki ulozyc w naczyniu, dodac pomidory,czonek i kilkanascie listkow bazylii.Posolic i posypac odrobina pieprzu.Polac oliwa i wstawic do lodowki najlepiej na noc.Na drugi dzien wszystko wrzucamy na sucha patelnie i smazymy bardzo krotko caly czas mieszjac do momentu az krewetki zmienia kolor na pomaranczowy.W tym momencie sa gotowe.

  5. Nalezy pamietac zeby ich nie "przesmazyc" bo beda gumiaste.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń