Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2179
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1930
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2179
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1930
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Składniki
krewetki obrać, umyć i dać do miseczki. Do miseczki z krewetkami przecisnąć czosnek, wycisnąć sok z cytryny, dodać olej i szczyptę papryki, dobrze wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
paprykę, cebulkę, mięte pokroić drobniuteńko przełożyć do miseczki dodać cukier, ocet winny, oliwę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Odstawić, żeby się przegryzło w tym czasie rozgrzać patelnię. Na patyczki do szaszłyków nabijać krewetki. Smażyć 2-3 minuty z obu stron. Na talerzu położyć liść sałaty na nim 3 kromeczki bagietki, na bagietce położyć patyczek z krewetkami a obok ułożyć salsę. Smacznego