Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki z awokado

Przepis dnia 2009-01-02
Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 8827

Wspaniale smakuje

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmazdzony czosnek wymieszać z posiekaną papryką pepperoni,sokiem z cytryny i koperkiem - gotową mieszanką zalać krewetki i odstawić na 5 godzin. Jedno Awokado sparzyć, skórkę zetrzeć na długie paski reszte pokroić w większą koske, reszte awokado obrać ze skórki również pokroić, grapefruta obrać dokładnie ze skórki starająć się wykrajać plasterki miąższu z pomiędzy białej błony ,która ma gorzki posmak, pokrojony owoc ułożyć z avokado na półmisku na to wyłożyć krewetki wraz z marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 25 maja 2010 Żenujący poziom wypowiedzi. Ugotowane krewetki są różowe (jak na zdjęciu). Można je kupić mrożone na wagę na stoiskach rybnych. Jak może ktoś pisać o SUROWYCH krewetkach, skoro nie ma przy tym daniu żadnej obróbki termicznej? Zastanówcie się nad tym

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izdebka 11 stycznia 2010 krewetki to najsmaczniejszy owoc morza,a awokado tez ma super smak.To danie bedzie wybornie smakowac,juz to czuje.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 28 kwietnia 2009 Chyba widać,że nie są surowe ,bo są różowe.Surowe są szare! Przepis nie jest rewelacyjny,bo jak można użyć 4 tłuste awokado do 40 dag krewetek ?....i te inne składniki...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń