Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki z cebulką i czosnkiem

Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 16.06.2008

Odsłon: 16188

Pyszne danie dla miłośników krewetek

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć i obrać krewetki. Dzień przed podaniem moczyć w marynacie z : rozdrobnionego czosnku, pokrojonej cebulki, sosu sojowego, czerwonego wina, oliwy z oliwek i pieprzu. Następnego dnia krewetki wraz z marynatą wlać na patelnię i podsmażać do momentu aż krewetki nie będą surowe. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vespula 17 lutego 2011 Szkoda, że żadnych proporcji nie ma. Zrobiłam, wyszły średnie, cebula zabiła smak krewetek niestety. Dla tych co nie lubią owoców morza pewnie idealne, dla smakoszy - nie bardzo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 28 kwietnia 2009 Jakie moczenie krewetek....! I jaka cebula ? Chyba,żeby z premedytacją zabić smak tego delikatnego mięska.Surowe krewetki smaży się około 1-2 min.Trzeba trochę poczytać o owocach morza,zanim napisze się pseudo przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 25 marca 2009 Moj narzeczony uwielbia owoce morza, zresztą ja też. Wczoraj robiłam krewetki wg Twojego przepisu, wyszły pyszne!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń