Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki z czosnkiem i pietruszka

Przekąski

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1211

Dodano: 02.08.2009

Odsłon: 11292

Świetne na przekąskę

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).

  2. Posolić, popieprzyć.

  3. Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.

  4. Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 19 lutego 2013 Mmm coś pysznego jadłam już krewetki z takiego przepisu i polecam w dni ciepłe usmażyć na grillu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agniesia76 03 sierpnia 2009 muszę kiedyś zrobić chociaż krewetki są drogie ale myślę że warto, ciekawe co mój mąż powie na to danie ;0)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 03 sierpnia 2009 Jadłam je kiedyś w prawie dokładnie tej samej postaci (były jeszcze pieczarki do tego) kiedy pracowałam w chińskiej knajpie ;) były przepyszne! Szkoda, że nie mogę zrobić tego w domu, bo moja rodzina nie lubi krewetek :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń