Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przekąskę
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3308
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3308
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Składniki
Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).
Posolić, popieprzyć.
Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.
Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.